May 8, 2012

ni o cemu, opcenito



Sveti Duje me je ostavija s osandese kuna u dzepa te sam pred povratak sa mora utrcala u prodavnicu da kupim djetetu sta za puta, ali pogled na peljesacki Plavac Mali, berba 2009, odmah me je ubijedio da dijete moze piti vode do Sarajeva i da mu je to, actually, mnogo zdravije. Izuzetna majka, oui, c'est moi. Pitam se kakvog bi ukusa bio sad Plavac na mom nimalo uglednom balkonu u ovom neuglednom naselju, na jutarnjoj kisi i opet niskim temperaturama. Vjerovatno nikakvog. Sacekacemo zato neki ljepsi dan. 


Povratak u grad je poslovicno katastrofalno los za raspolozenje, smog, bad looking and bad behaving people, ali posao je lijep kao i obicno, a cinjenica da kuham samoniklo jestivo bilje koje sam skupljala s majkom mi nekako daje nadu da nisam odsjecena od sunca, trave i plavih nebesa s onim divnim, bijelim fluffy oblacima. Ne znam za vas, ali obozavam lezati i gledati u oblake - uvijek pronadjem pattern, neke cudne oblike*. Vidi, molim te, kolika bijela pudlica, pokazala sam neki dan covjeku, i vidi aligatora 'vamo lijevo! Eki Karavadjove Meduze! Kad sam bila mala, zamisljala sam kako se penjem i skupljam vataste oblake u svoje tri sarene kantice. Sve to s merdevinama prislonjenim na TA pec u nasem starom stanu na Kosevskom brdu. Ž'ador oblake, volim kako putuju i kako su potpuno zen i detached dok se istresaju odozgo ili samo prolaze. 


Od ostalih nevaznih vijesti, neka ostane zabiljezeno da sam, uz pomoc djecije lopatice, iscupala cio grm kadulje aka zalfije s neke stijene u Hrvackoj i posadila na balkon u nadi da ce prezivjeti prelazak na domacu crnicu, nesredjenu politicku situaciju, trenutno odsustvo sunca i generalni bosanski javasluk i nemar. Will keep you posted. 

P.s. Shvatila sam da na Netu vec godinama citam jedino blogove i da jedino u bloggere vjerujem. Naucila sam i vidjela toliko divnih stvari sa svih strana svijeta da mogu samo reci: Hvala i zivjeli!



* Poznata sam i po pronalazenju oblika ljudskih lica u sarama etisona i cilima, ali to vjerovatno nije cool i za pisanje po blogu, zato cu o tome cutati.

10 comments:

  1. oblaci su divni, divne su i ove morske fotke iz proslog posta <3

    p.s. ja uzgajam divlju nanu da imam koji svjez listic za marokanskog caja, a s. stalno ceprka oko mediteranskog ruzmarina koji je dovukao iz hercegovine, za ribe. mozemo se mijenjati:-))

    -madhatter

    ReplyDelete
    Replies
    1. imam i nanu i ruzmarin, potreban mi je korijander, got any??? :) oblaci su mi tako dragi srcu! hvala <3

      Delete
  2. radni stol mi je drektno ispod prozora u krovu... odmaram se pogledom prema gore i trazim patterns u cloudima

    ReplyDelete