Jul 25, 2012

Šutaj Sejo, šutaj go



Procitala sam u posljednja dva dana jedno deset hiljada recenzija na TripAdvisoru, dozivjela epifaniju zasicenja u 4 ujutru i sad stvarno ne znam gdje bih prije otisla to jest ne otisla. Internet i dijete su naprosto oduzeli car putovanju naslijepo, kad krenes bez cilja i u tri ujutru trazis hotel kao sto mi se to desavalo prije nekoliko godina. Sad imam potrebu da znam djecji menu hotela, hoce li mi potomak htjeti jesti skandinavsku hranu, gdje je najblizi delfinarijum, koliko stepenica do mora pa onda pretresam i komim family recenzije k'o kukuruz. Covjek insistira na Abu Dhabiju, ja na Norveskoj, ali to je sve preskupo, prevruce ili prehladno pa cemo se mozda naci na pola puta, negdje u Mitteleuropi na 'ladnom pivcetu. Sve sugestije i savjeti su dobrodosli.

13 comments:

  1. HM zbog kukuruz recenzije mi smo dugogodišnji posjetitelji antalijske revijere. Za potomka nema šta da ti fali ima i viška, a mama se odmori od svega. Usluga dadilja je na raspolaganju, tako da je otvorena i mogučnost izleta na slijepo, a može i pri aranžmanu lokalne turističke agencije koja je 3x povoljnija od usluga agencije sa kojom dolepršaš na odmor.
    Lijep odmor ti želim!
    eni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala na prijedlogu :) uzeli smo u obzir i antaliju, ali tamosnja prosjecna temperatura trenutno ne uzima u obzir nas :) mozda u septembru, oktobru?

      Delete
  2. rivijera
    (lapsus)

    ReplyDelete
  3. sredina puta je Slovenija.... Godinama razmisljam o tome kako bi bilo lijepo napraviti duzu pauzu na pola puta. Tirol - austrijski ili talijanski. Za austrijski dio sam vrlo sigurna da ce se naci smjestaj koji odgovara potrebama juniora... da moze dijete skakati po igralistu, a ne samo po glavama roditelja. A mrzi me da se prijavljujem na gmail. Anonyyyymus

    ReplyDelete
    Replies
    1. not a bad idea, uopste. nismo nikad bili u austriji :)

      Delete
  4. ne znam koja bi destinacija bi bila najpametnija ali znam da na put ne možete krenuti bez dobrog sendviča i dobre on the road kompilacije. sendvič ćeš lako napraviti (izbegavaj majonez) ali kompilaciji i odabiru pesama moraš se ozbiljno posvetiti. gledaj da zvuci budu u ritmu putovanja, a sve u skladu sa krajnjom destinacijom.
    veliki pozdrav i srećan put

    ReplyDelete
    Replies
    1. o da, majoneza je summer killer :) imam vec savrsenu listu za autoput, a ovo se uvijek nadje na listi

      http://www.youtube.com/watch?v=ICjyAe9S54c

      mobi je kralj dozvoljene brzine od 130 km :)

      Delete
  5. imam rijec od pet slova: cirih
    propali

    ReplyDelete
    Replies
    1. propy, dear, gdje si, kud se seces? ;) cirih pamtim samo po aerodromu, moracu se tamo otisnuti i zemljom :) dobar, ha?

      Delete
  6. Nikako Emirati u ovom periodu, prevruce i prevlazno, samo 42-48 stepeni, onda Ramazan je i zabrana za konzumiranje hrane i pica na otvorenom, Abu Dhabi ili Dubaji su najljepsi od oktobra, tamo zivim vec 4 godine i sada uzivam u normalnoj Balkanskoj klimi:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne bih mogla konzumirati hranu u wc-u, u pravu si :) hvala na savjetu. eto me jednom preko zime :)

      Delete
  7. ako gledas samo temperaturu onda dodi u moje krajeve Norveska (http://www.visitnorway.com/uk/) je skupa (iako ima jako puno finog za vidjeti) ali Svedska je vec malo pristupacnija... Geteborg je predivan. U Svedskoj imas ostrva Öland i Gotland http://www.olandsturist.se/en/ i http://www.gotland.net/en tu je fino provesti ljeto...

    Sto se tice Norveske Oslo je ipak jedan od naskupljih gradova na svijetu ali ostali gradovi su vec jeftiniji...

    U Danskoj imas dosta zabavnih parkova za djecu (recimo: http://www.legoland.dk/en/) a i Kopenhagen je meni najljepsi grad u cijeloj Skandinaviji... Danska je skuplja od Svedske ali jeftinija od Norveske... ali Norveska ima ljepsu prirodu ako te to interesuje... Danska ima i Hamletov dvorac.... jao raspisa se ja... ako te sta interesuje pitaj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. komplikovana ta skandinavija... :) odletjeti bilo gdje iz SA je lako kao izaci iz partizanske zemunice pod napadom Svaba :) sacekacemo ljepse dane i low cost mogucnosti :) hvala na info iz prve ruke :)

      Delete