Mar 3, 2012

kako se pobrinuti za svoja cula



Pola kilograma suhih smokava, pola case vode, baciti u serpicu pa na lagani plamen. Dodati prosjecnog crnog vina, onoliko koliko je dovoljno da pokrije smokve (casa, casa i po, dvije), ubaciti i dvije velike kasike meda, sok i izrendanu koru jedne narandze, pola stapica cimeta i jednu kasicicu vanilin secera ili ekstrakta. Kuhati na tihoj vatri dok smokve ne potamne i upiju skoro svo vino. Mozete ih jesti cim se ohlade, onako same, ali cete definitivno zaglaviti u dzehenemu ako ih ne probate tako vruce, juicy, spicy u sopstvenom soku i mozda seksepilno isjeckane preko sladoleda od vanilije ili kafe. Svi monoteisticki bogovi, koji su, u biti, jedan, bice na vasoj strani ako ih, pak, probate na taj nacin. Absofuckinlutelydelicioussupercalifragilistic. 



12 comments:

  1. Replies
    1. predivno se topi u ustima, as well :)

      Delete
  2. Samo dok ovo čitam ide mi voda na usta! Sjajno!

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Ja ne volim slatko, a zvuči mi kao nešto slatko, ali moram ovo nekome finom jednom pripremiti.

    ReplyDelete
  4. a me sembra la ricetta per una caccarella perfetta :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma smettila che non ne capisci una minchiazza :)

      Delete