Dec 13, 2011

Catherine Deneuve:


              
              "You should put scent where you like to be kissed." 




  



7 comments:

  1. otkrila sam blog tek sad, što nažalost jer se zbilo prekasno, što na sreću jer se eto ipak zbilo. kojim god redosljedom želiš, sve što u ovom trenutku mogu reći je -wow!

    ReplyDelete
  2. ne slazem se. mozda sam bukvalac, ali naspricaj parfem na neko vlastitim usnama dostupno mjesto pa se tu poljubi a zatim oblizi usne. yuck! yuck je takodjer kad te partner ljubi po vratu a zatim na usne. pa razmjenite metalicno-gorki ukus tvoga parfema:).

    p.s. mislim da se ova izjava najcesce propisuje coco chanel ali ko ce ti ga stvarno znati.

    ReplyDelete
  3. uzgred, koji parfem volis nositi? imas li uopste signature scent?

    ReplyDelete
  4. wow, josephine, preteske su to rijeci :)) hvala ti. imas v.cool pics, navraticu :)

    anonimus: pripisuje se malo koko, malo katrin, ja vise vjerujem katrin :) enihau, kao i u svemu vazna je mjera, ako se spricamo kako se ljudi danas vole spricati, onda si ti u pravu, ali ako smo, zargonski receno, undersprayeri onda nema zime ni za cije usne :) ja se , recimo, rijetko mirisem po vratu, volim vise po potiljku (kao katrin:)

    ps. nemam signature scent, previse je divnih stvari oko nas, savrsenih nota za kasnu jesen, cicu zimu ili ljetno predvecerje. trenutno sam u incense fazi (uvece) inace, otkrila sam tako fenomenalne stvari. jos da dobijem na lotu... :)))) volim nositi sve svoje parfeme, cim ga volim manje, dajem ga nekom drugom da uziva :) hau abaut ju?

    ReplyDelete
  5. opet se ne slazem:). mislim (dozivljavam) da i jedan prsak ima gore opisani ucinak. a to gdje stavljas parfem nije tako vazno sve dok je tamo gdje zelis da te njegove usne dotaknu:).

    inace, i ja gomilam parfeme vec odavno, ali i po izboru rijeci "gomilati" mozes vidjeti da mi je sve to vec pomalo dosadilo (e ovo vec nije pravi izbor rijeci). pravilnije je reci da se sa sve vecom dozom nostalgije sjecam davnog perioda kada sam nosila samo jedan parfem, i odluka je vec pala da reduciram kolekciju na par probranih. tamam u vakat! jer kao sto naslucujem i iz tvog komentara, i ja sam na pragu niche svijeta, a to je vec ludilo, pogotovo u vecim brojevima. howgh! :)

    ReplyDelete
  6. anonimus: ne bih mogla reci za sebe da gomilam, nije mi u blizanackoj prirodi, cim mi se manje svidja ide dalje u svijet, mami, snahi, drugaricama. imam ih sedam, nije mali uopste, ali nije ni prevelik broj. fino su mi odabrani pa mi ne mogu dosaditi brzo :)) niche svijet je, oh, so, interesting, ali na srecu postoje decants, za intenzivna, ali kratkotrajna i ekonomicna uzivanja :))

    oggy81: i meni se tako ucinilo :)

    ReplyDelete